Кекс з горіхами та сухофруктами


Продукти
- Яйця: 3 шт.
- Цукор: 1 склянка
- Сметана 15% жирності: Пів склянки
- Вершкове масло: 3 ст.л.
- Борошно: 2 стакана
- Родзинки: 1 ст.л.
- Курага: 100 гр.
- Грецькі горіхи: Пів склянки
- Ванільний цукор: 1/2 ч. л.
- Сода харчова: На кінчику ножа
- Цукрова пудра: Для присипки

Кекс з родзинками, приготований в домашніх умовах, набагато смачніший, ніж магазинний, і зберігає свіжість протягом кількох днів без додавання штучних консервантів

Яйця змішати з цукром до повного його розчинення, додати сметану й розтоплене масло (трохи охолоджене, щоб білок в суміші не згорнувся). Всипати борошно, «приправити» ваніліном та содою. Все розмішати до однорідної маси, яка за консистенцією буде схожа до густої сметани.

Курагу порізаті на невеликі шматочки. Родзинки та курагу залити теплою кип’яченою водою і дати настоятися протягом 10 хвилин. Горіхи подрібнити. Половину родзинок, кураги та горіхів злегка обваляти в борошні й додати в готове тісто. Форму для випікання змастити вершковим маслом і також присипати борошном. Вилити в форму тісто й викласти зверху залишок горіхів та сухофруктів.

Випікати 40-45 хвилин при температурі 180 градусів. Готовність можна перевірити за допомогою сірника – якщо тісто не налипає і сірник сухий, то кекс вже готовий. Дістати з форми, посипати цукровою пудрою, можна прикрасити скибочками свіжих фруктів та ягодами.


Вибрати мову:
-  Українська
-  руский