Мариновані гливи


Продукти
- Гливи свіжі: 300 гр.
- Цибуля: 1 шт.
- Вода: 1 л.
- Лавровий лист: 2 шт.
- Перець чорний, горошком: 4 шт.
- Перець духмяний, горошком: 4 шт.
- Сіль: 1 ст.л.
- Цукор: 0,5 ст.л.
- Соняшникова олія: 1 ст.л.
- Оцет: 1 ст.л.

Мариновані гливи – низькокалорійна та ароматна страва, за смаком нагадує мариновані опеньки. Якщо обрати правильний рецепт, то в домашніх умовах ви швидко приготуєте легку й корисну закуску на всі випадки життя. Для маринування обирайте невиликі свіжі гриби.

Готуємо маринад.

В каструлю наливаємо воду та ставимо на вогонь, всипаємо сіль та цукор, розмішуємо до повного розчинення. Додаємо лавровий лист і перець (також можна додати кілька «гвоздичок»). Коли вода закипить, поміщаємо в каструлю очищені та нарізані смужкою гливи та кип’ятимо на невеликому полум’ї протягом 7-8 хвилин. Потім вливаємо оцет та олію, розмішуємо і даємо покипіти ще 2-3 хвилини.

Нашатковану соломкою цибулю кладемо на дно ємності, в якій далі продовжиться маринування. Туди ж перекладаємо гриби і заливаємо гарячим маринадом, попередньо вийнявши з нього лавровий лист.

Даємо охолонути кілька годин, після чого зливаємо маринад і ставимо в холодильник на тривалий час (наприклад, на ніч).

Перед подачею збризнути рослинною олією. Також за бажанням до готової страви можна додати подрібнений часник та зелену цибулю.


Вибрати мову:
-  Українська
-  руский