Тушковані баклажани з помідорами - корисна та низькокалорійна їжа, має ніжний "літній" смак і дуже швидко готується.
Баклажани нарізати великими кубиками, засипати сіллю і залишити на 20 хвилин, щоб прибрати гіркоту.
Цибулю покришити на свій розсуд, половинками або четвертинками.
На розігріту сковороду налити олію, висипати всю цибулю і обсмажувати 1 хвилину. Після чого прибрати газ на мінімум, викласти баклажани, перемішати та накрити кришкою.
Поки баклажани тушкуються, можна помідори нарізати великими кубиками.
Через 7 хвилин додати помідори, перемішати та накрити кришкою.
Через 7 хвилин посолити, ще раз перемішати, накрити кришкою та вимкнути газ. Залишити на 2-3 хвилини на плиті. Баклажани готові.
Прекрасно смакують як гарячими, так і у холодному вигляді.