Спочатку грудинку слід промити холодною водою та висушити. Натерти сіллю, спеціями та подрібненим часником. На дно ємності, в якій маринуватиметься шматок, викласти половину цибулі, нарізану півкільцями, зверху помістити грудинку, посипати залишком цибулі і додати кілька лаврових листочків.
Залишити в холодильнику у закритому посуді на добу.
Через добу дістати та обсмажувати на сковороді протягом кількох хвилин з кожного боку – до рум'яності.
У гусятницю (або будь-яку товстостінну посуду) на дно викласти нарізану кільцями моркву і все, в чому маринувалась грудинка. Налити води так, щоб закривала шматок на дві третини.
Щільно накрити кришкою і тушкувати на маленькому вогні півтори-дві години.
Дістати шматок, дати охолонути, потім помістити в холодильник, щоб блюдо добре охололо.
Прекрасно поєднується з хріном чи гірчицею. Смачного!