Тушкована (відварена) грудинка


Продукти
- Грудинка: 0,5 кг.
- Цибуля: дві середніх
- Морква: 1 середня
- Часник: 3 зубчика
- Лавровий лист: 2 шт.
- Коріандр мелений: 0,5 чайної ложки
- Перець чорний, мелений: по вкусу
- Сіль: по вкусу

Спочатку грудинку слід промити холодною водою та висушити. Натерти сіллю, спеціями та подрібненим часником. На дно ємності, в якій маринуватиметься шматок, викласти половину цибулі, нарізану півкільцями, зверху помістити грудинку, посипати залишком цибулі і додати кілька лаврових листочків.

Залишити в холодильнику у закритому посуді на добу.

Через добу дістати та обсмажувати на сковороді протягом кількох хвилин з кожного боку – до рум'яності.

У гусятницю (або будь-яку товстостінну посуду) на дно викласти нарізану кільцями моркву і все, в чому маринувалась грудинка. Налити води так, щоб закривала шматок на дві третини.

Щільно накрити кришкою і тушкувати на маленькому вогні півтори-дві години.

Дістати шматок, дати охолонути, потім помістити в холодильник, щоб блюдо добре охололо.

Прекрасно поєднується з хріном чи гірчицею. Смачного!


Вибрати мову:
-  Українська
-  руский