Рис по тайські з куркою та креветками – насолоджуйтесь автентичним тайським смаком, не виходячи з дому. Ніжне куряче філе, соковиті креветки, ароматний рис та пікантні спеції створюють неймовірне поєднання, яке перенесе вас прямо до серця Таїланду.
Готуємо рис:
В кастрюлю вливаємо воду та висипаємо промитий рис. Варимо 5 хвилин, потім вимикаємо вогонь та залишаємо його настоятися 15 хвилин.
Філе:
Філе відварюємо 15 хвилин. Потім нарізаємо невеликими шматочками.
Креветки:
Якщо креветки варено-морожені то заливаємо їх кропом на 5 хвилин, потім воду зливаємо (чистимо якщо не чищені).
Цибулю нарізаємо пір'ям. Моркву та перець нарізаємо тоненькою соломкою. Часник роздавлюємо боковою стороною ножа (не в кашу). Помідор нарізаємо дольками.
Коли всі інгредієнти готові то готуємо основну страву.
На розігріту сковороду вливаємо олію та вбиваємо яйця, розбиваємо жовтки та постійно перемішуючи смажимо на середньому вогні не більше 1 хвилини, яйце має бути трішки не доготовленим. Потім додаємо часник, цюбулю, моркву, перець.
Через 1 хвилину додаємо помідор, сіль, цукор, коріанд, імбирь та перемішуємо та накриваємо кришкою.
Через 5 хвилин додаємо філе, креветки, перемішуючи обсмажуємо пів хвилинки та додаємо рис. Перемішуючи смажимо 1 хвилину. Потім додаємо соєвий соус та сік видавлений з половини лайма.
Перемішуючи смажимо 1 хвилину.
Потім викласти все зі сковороди в глубоку тарілку.
Можна куштувати.