Рис по тайські з куркою та креветками


Інгредієнти
- Рис: 0,5 склянки
- Вода: 2,5 склянки
- Креветки: 16 шт. (невеликі)
- Куряче філе: Половина філе якщо велике
- Цибуля: 2 шт.
- Морква: Половинка невеликої
- Часник: 4 зубчика
- Яйця: 3 шт.
- Перець болгарський: 0,5 шт.
- Помідори: 1 шт.
- Лайм: Половинка
- Соєвий соус: За смаком
- Сіль: За смаком
- Цукор: дрібка
- Коріандр мелений: дрібка
- Імбир сушений, мелений: дрібка

Рис по тайські з куркою та креветками – насолоджуйтесь автентичним тайським смаком, не виходячи з дому. Ніжне куряче філе, соковиті креветки, ароматний рис та пікантні спеції створюють неймовірне поєднання, яке перенесе вас прямо до серця Таїланду.

Готуємо рис:
В кастрюлю вливаємо воду та висипаємо промитий рис. Варимо 5 хвилин, потім вимикаємо вогонь та залишаємо його настоятися 15 хвилин.

Філе:
Філе відварюємо 15 хвилин. Потім нарізаємо невеликими шматочками.

Креветки:
Якщо креветки варено-морожені то заливаємо їх кропом на 5 хвилин, потім воду зливаємо (чистимо якщо не чищені).

Цибулю нарізаємо пір'ям. Моркву та перець нарізаємо тоненькою соломкою. Часник роздавлюємо боковою стороною ножа (не в кашу). Помідор нарізаємо дольками.

Коли всі інгредієнти готові то готуємо основну страву.

На розігріту сковороду вливаємо олію та вбиваємо яйця, розбиваємо жовтки та постійно перемішуючи смажимо на середньому вогні не більше 1 хвилини, яйце має бути трішки не доготовленим. Потім додаємо часник, цюбулю, моркву, перець.

Через 1 хвилину додаємо помідор, сіль, цукор, коріанд, імбирь та перемішуємо та накриваємо кришкою.

Через 5 хвилин додаємо філе, креветки, перемішуючи обсмажуємо пів хвилинки та додаємо рис. Перемішуючи смажимо 1 хвилину. Потім додаємо соєвий соус та сік видавлений з половини лайма.

Перемішуючи смажимо 1 хвилину.

Потім викласти все зі сковороди в глубоку тарілку.

Можна куштувати.


Вибрати мову:
-  Українська
-  руский