Ситна піца на прісному дріжджовому тісті


Тісто для піци
- Борошно: 2 склянки
- Сіль: дрібка
- Цукор: 1 ч.л.
- Дріжджі: 0,5 ч.л.

Для соусу
- Томатна паста: 70 грам
- Вода: 2 склянки
- Часник: 2 середніх зубчики
- Сіль: 0,5 ч.л.
- Лавровий лист: 2 шт.
- Перець чорний, мелений: дрібка
- Імбир сушений, мелений: 1/3 ч.л.
- Базилік сушений: 1/3 ч.л.
- Паприка сушена, мелена: 1/3 ч.л.

Для начинки
- Сир твердий: 300 гр.
- Маслини без кісточок: за смаком
- Помідори: 2 великих
- Цибуля: 2 великі
- Печериці: 8 невеликих
- Ковбаса сервелат або салямі: 200 гр.

Як легко і швидко приготувати піцу в домашніх умовах? Пропонуємо вашій увазі простий покроковий фото рецепт піци з ковбасою і грибами.

Робимо тісто для піци:

У склянці теплої води розмішати чайну ложку цукру, додати пів чайної ложки сухих дріжджів, залишити щоб зявилася піна. Це додати на 2 склянки борошна, посолити, води доливати, щоб було м'яке тісто, присипати борошном, накрити вологим рушником, поставити в тепле місце на півгодини.

Робимо соус для піци:

Томатну пасту кладемо на сковорідку і розбавляємо водою, додаємо сіль, цукор, перець чорний мелений, імбир, базилік, паприку. Випаровуємо до середньої густоти на маленькому вогні, періодично перемішуючи. Через 20 хвилин додаємо лаврушку і часник і накриваємо кришкою на 10 хвилин.

Готуємо начинку для піци:

Сир твердий натираємо на крупну тертку. Гриби нарізаємо слайсами, а все інше ріжемо кільцями.

Розкачуємо тісто в пласт товщиною 3-4 міліметра і викладаємо на деко, краї злегка закручуємо і змащуємо оливковою олією, зверху змащуємо соусом і ставимо в розігріту до 200 градусів духовку на 5 хвилин.

Дістаємо з духовки і викладаємо шарами в такому порядку: сир, помідори, цибуля, гриби, ковбаса, маслини. Ставимо в духовку ще на 15 хвилин.

Дістаємо з духовки, зверху посипаємо сиром і відправляємо ще на 5 хвилин.

Смачного!


Вибрати мову:
-  Українська
-  руский