Холодний борщ


На 3 літри води
- Буряк: 2 молодих
- Огірки: 1 свіжий
- Картопля: 3 шт.
- Цибуля: 1 шт.
- Морква: 1 шт. (молода)
- Яйця: 3 шт.
- Сметана: 3 ст.л.
- Оцет: 3 ст.л.
- Цукор: 2 ч.л.
- Сіль: 1 ч.л.
- Кріп: 1 пучок, свіжого
- Ковбаса варена: за смаком (для подачі)

Холодний борщ – страва суто літня, вона зберігається у холодильнику і подається холодною. Як приготувати холодний борщ, адже варіантів приготування цієї страви існує маса? Ми пропонуємо простий покроковий рецепт холодного борщу з фото.

1. Буряк помити, очистити, натерти на тертці соломкою (як на моркву по-корейськи). Помістити в каструлю, залити водою, додати оцет, сіль, цукор. Довести до кипіння, варити до готовності 20-25 хвилин. Остудити.

2. Яйця зварити в круту. Остудити.

3. Моркву й картоплю зварити цілими до готовності. Остудити.

4. Огірок і цибулю нарізати кубиками.

5. Яйця, картоплю, моркву очистити, нарізати кубиками.

6. Все додати в каструлю до охолодженого відвару з буряком, перемішати.

7. Додати 2-3 ложки сметани, перемішати.

8. Кріп промити, осушити, нарізати дрібно, додати до борщу.

9. Досолити за смаком.

Каструлю з борщем поставити у холодильник мінімум на 3 години. Під час подачі додається нарізана соломкою варена ковбаса і сметана за смаком.


Вибрати мову:
-  Українська
-  руский