Холодний борщ – страва суто літня, вона зберігається у холодильнику і подається холодною. Як приготувати холодний борщ, адже варіантів приготування цієї страви існує маса? Ми пропонуємо простий покроковий рецепт холодного борщу з фото.
1. Буряк помити, очистити, натерти на тертці соломкою (як на моркву по-корейськи). Помістити в каструлю, залити водою, додати оцет, сіль, цукор. Довести до кипіння, варити до готовності 20-25 хвилин. Остудити.
2. Яйця зварити в круту. Остудити.
3. Моркву й картоплю зварити цілими до готовності. Остудити.
4. Огірок і цибулю нарізати кубиками.
5. Яйця, картоплю, моркву очистити, нарізати кубиками.
6. Все додати в каструлю до охолодженого відвару з буряком, перемішати.
7. Додати 2-3 ложки сметани, перемішати.
8. Кріп промити, осушити, нарізати дрібно, додати до борщу.
9. Досолити за смаком.
Каструлю з борщем поставити у холодильник мінімум на 3 години. Під час подачі додається нарізана соломкою варена ковбаса і сметана за смаком.