Полунично-сметанне двошарове желе - простий і швидкий рецепт дуже смачного прохолодного десерту.
Перший шар:
Розчинити желатин в окропі 300 мл. В окрему ємність додати сметану, цукор і щіпку ванільного цукру. Додати розчинений у воді желатин, все збити міксером. Полуницю нарізати довільними шматочками, додати у суміш. Поставити у холодильник на 2-3 години (до повного загустіння).
Другий шар:
Розчинити желатин в окропі 250 мл. Змішати з компотом, додати цукор і розмішати, щоб цукор повністю розчинився. Дати охолонути до кімнатної температури, акуратно повільно вилити на перший шар (якщо виливати швидко, то сметанний шар буде шматочками спливати). Поставити у холодильник на 2-3 години (до повного загустіння).[/justify]
Желе готове.