Чебуреки по-домашньому


Продукти
- Мясний фарш (свинячий):
- Борошно:
- Цибуля:
- Петрушка:
- Вода:
- Сіль:
- Перець чорний, мелений:
- Коріандр мелений:

Чебурек – традиційне блюдо багатьох тюркських народів. Назва прийшла з кримсько-татарської мови і перекладається як «сирий пиріжок». Варіантів приготування цієї смачної, ситної і достатньо простої страви існує маса. Пропонуємо універсальний рецепт чебурека по-домашньому.

Готуємо тісто. Для цього слід спочатку розчинити сіль у холодній кип’яченій воді, потім поступово додавати воду в борошно. В результаті замішування тісто повинне стати м’яким та не прилипати до рук. Сформувати з тіста м’ячик, замотати в харчову плівку та помістити в холодильник на 20 хвилин.

У готовий фарш додати дрібно покришену цибулю й петрушку, а також спеції за смаком.

Тісто тонко розкачати (2-3 мм) вирізати коло.

Викласти на одну половинку невелику кількість фаршу,

накрити другою половинкою, добре защіпнути краї (бажано витиснути з майбутнього чебурека повітря, аби його не розірвало під час смаження).

Смажити у великій кількості соняшникової олії до темно-золотистої скоринки (приблизно 3 хвилини з кожного боку).

Викласти на тарілку і дати кілька хвилин охолонути.

Смачного!


Вибрати мову:
-  Українська
-  руский