Чебурек – традиційне блюдо багатьох тюркських народів. Назва прийшла з кримсько-татарської мови і перекладається як «сирий пиріжок». Варіантів приготування цієї смачної, ситної і достатньо простої страви існує маса. Пропонуємо універсальний рецепт чебурека по-домашньому.
Готуємо тісто. Для цього слід спочатку розчинити сіль у холодній кип’яченій воді, потім поступово додавати воду в борошно. В результаті замішування тісто повинне стати м’яким та не прилипати до рук. Сформувати з тіста м’ячик, замотати в харчову плівку та помістити в холодильник на 20 хвилин.
У готовий фарш додати дрібно покришену цибулю й петрушку, а також спеції за смаком.
Тісто тонко розкачати (2-3 мм) вирізати коло.
Викласти на одну половинку невелику кількість фаршу,
накрити другою половинкою, добре защіпнути краї (бажано витиснути з майбутнього чебурека повітря, аби його не розірвало під час смаження).
Смажити у великій кількості соняшникової олії до темно-золотистої скоринки (приблизно 3 хвилини з кожного боку).
Викласти на тарілку і дати кілька хвилин охолонути.
Смачного!