Бастурма з яловичини в домашніх умовах - мясна закуска на святковий стіл замість ковбаси.
Яловичу вирізку помити, просушити, добре обваляти в солі, покласти в холодильник на 10 днів.
Через 10 днів приготувати маринад: змішати томатний соус і розчавлений часник. Кількості повинно бути достатньо, аби повністю занурити м'ясо. Вирізку дістати з холодильника, струсити зайву сіль і помістити в посуд з маринадом, зверху покласти прес. Тримати в холодильнику 10 днів.
Через 10 днів вирізку витягти з маринаду, можна стерти або зішкребти рукою зайвий маринад, обваляти в приправі хмелі-сунелі з усіх боків.
Потім обмотати марлею, покласти на решітку або перевернуту тацю, помістити в тепле, добре провітрюване місце на 10 днів.
Через 10 днів бастурма готова. Зберігати в холодильнику.