Бастурма з яловичини


Інгредієнти
- Яловича вирізка: 1 кг.
- Томатний соус (без спецій):
- Сіль:
- Часник:
- Хмелі-сунелі:

Бастурма з яловичини в домашніх умовах - мясна закуска на святковий стіл замість ковбаси.

Яловичу вирізку помити, просушити, добре обваляти в солі, покласти в холодильник на 10 днів.

Через 10 днів приготувати маринад: змішати томатний соус і розчавлений часник. Кількості повинно бути достатньо, аби повністю занурити м'ясо. Вирізку дістати з холодильника, струсити зайву сіль і помістити в посуд з маринадом, зверху покласти прес. Тримати в холодильнику 10 днів.

Через 10 днів вирізку витягти з маринаду, можна стерти або зішкребти рукою зайвий маринад, обваляти в приправі хмелі-сунелі з усіх боків.

Потім обмотати марлею, покласти на решітку або перевернуту тацю, помістити в тепле, добре провітрюване місце на 10 днів.

Через 10 днів бастурма готова. Зберігати в холодильнику.

 


Вибрати мову:
-  Українська
-  руский