Головна  /  Кулінарія  /  Випічка  /  Кекс з горіхами та сухофруктами



Нові рецепти:

Холодний борщ

Полунично-сметанне двошарове желе

Чебуреки по-домашньому

Кекс з горіхами та сухофруктами

Кекс з горіхами та сухофруктами рецепт


ЧАС ПРИГОТУВАНННЯ
60

СКЛАДНІСТЬ
Середня


Інгредієнти
Яйця3 шт.
Цукор1 склянка
Сметана 15% жирностіПів склянки
Вершкове масло3 столових ложки
Борошно2 склянки
Родзинки та курагаПів склянки
Чищених грецьких горіхівПів склянки
Ванільний цукор1/2 ч. л.
Сода харчоваНа кінчику ножа
Цукрова пудраДля присипки


Яйця змішати з цукром до повного його розчинення, додати сметану й розтоплене масло (трохи охолоджене, щоб білок в суміші не згорнувся). Всипати борошно, «приправити» ваніліном та содою. Все розмішати до однорідної маси, яка за консистенцією буде схожа до густої сметани.

Курагу порізаті на невеликі шматочки. Родзинки та курагу залити теплою кип’яченою водою і дати настоятися протягом 10 хвилин. Горіхи подрібнити. Половину родзинок, кураги та горіхів злегка обваляти в борошні й додати в готове тісто. Форму для випікання змастити вершковим маслом і також присипати борошном. Вилити в форму тісто й викласти зверху залишок горіхів та сухофруктів.

Випікати 40-45 хвилин при температурі 180 градусів. Готовність можна перевірити за допомогою сірника – якщо тісто не налипає і сірник сухий, то кекс вже готовий. Дістати з форми, посипати цукровою пудрою, можна прикрасити скибочками свіжих фруктів та ягодами.





© 2019 Boyarka-Shop. Інтернет-сайт міста Боярка – boyarka-shop.in.ua
E-mail: boyarkanews@gmail.com

Все про Боярку і не тільки. Використання матеріалів Boyarka-Shop дозволено лише з попередньої згоди адміністрації сайту або передбачає обов'язкове розміщення посилання на відповідну сторінку ресурсу.

© Made on MIF ERP